Весняний горошок з беконом і м'ятою у вершковому соусі

Горошок з беконом і м'ятою у вершковому соусі - зображення
03.04.2019

У вас є солодкий зелений горошок і свіжий хрусткий цукровий горох з солоним беконом. Потім є декадентський вершковий соус, який має приємний смак, але в основному складається з курячого бульйону з невеликою кількістю вершків, доданих для насиченості. А потім - легка крапелька свіжої м'яти, яка забезпечує дивовижний смак освіжаючого аромату, який чудово доповнює кожен з інших інгредієнтів.
Якщо ви хочете зробити це блюдо більш здоровим, використовуйте замість бекону приготоване куряче філе або яловичину. Ви також можете додати гриби і квасолю!

Час приготування: 00:40
Спосіб приготування: Тушкування
Вид страви: Закуска
Кухня: Європейська
Порцій: 6
Інгредієнти:

1 столова ложка оливкової олії першого віджиму
1 столова ложка вершкового масла
350 грам стручків цукрового гороху
1/2 чайної ложки солі
мелений чорний перець
450 грам (близько 3 чашок) замороженого зеленого горошку, розмороженого
200 грам бекону
2 столові ложки борошна
1 3/4 склянки курячого бульйону
1/4 склянки густих вершків
свіжий лимонний сік
2-3 чайних ложки подрібненого листя свіжої м'яти

Покроковий рецепт:

Нагрійте велику пательню або сотейник на середньому вогні. Додайте оливкове і вершкове масло. Додайте стручковий горох, сіль і перець і готуйте 3-5 хвилин, періодично помішуючи, поки стручки не стануть злегка хрустким. Додайте розморожений зелений горошок і варіть, помішуючи ще 1 хвилину, поки не нагріється. Перекладіть горох у миску і відкладіть в сторону.
Додайте бекон в сковороду і готуйте на середньому вогні до хрусткої скоринки. Викладіть бекон на тарілку з паперовою серветкою щоб він висох. Як тільки бекон охолов, покришите або наріжте його кубиками.
У каструлі залиште 2 столові ложки жиру для бекону (якщо недостатньо жиру, додайте оливкову олію). Додати борошно і збивати безперервно протягом 1 хвилини. Повільно і поступово додайте курячий бульйон, збиваючи до однорідного стану. Додайте густі вершки. Збивайте безперервно, поки соус не зменшиться на 1/3, приблизно від 5 до 10 хвилин.
Додайте горошок в соус. Готуйте, помішуючи, поки не нагріється, приблизно 2-3 хвилини. Додайте свіжий лимонний сік, сіль і мелений чорний перець за смаком. Перекладіть горох в вершковому соусі в миску або блюдо, а зверху посипте крихтою бекону і свіжої рубаною м'ятою. Подавати одразу.
Якщо смужки бекону занадто довгі для вашої пательні, розріжте їх навпіл. Ви також можете приготувати бекон, вже нарізаний кубиками, якщо хочете.
Не переварюйте горох, інакше він стане м'яким і втратить яскраво-зелений колір.

Шукати більше по тегам: закуски

Немає відгуків на цю статтю.

Ваша оцінка статті:
Рекомендовані товари