Креветки на вугіллі і похідний буябес

Креветки на вугіллі і похідний буябес - зображення
08.10.2018

Запечені в панцирі креветки, з одного боку, зберігають в собі весь свій сік, але з іншого - очистити їх від цього панцира не так-то просто. Якщо ви вирішите смажити на вугіллі вже очищені креветки, зберіть всі панцири і голови на металевий лист і обсмажте над вогнем до червоного кольору - і тільки потім вже кладіть в буйабес. Якщо листа немає, загорніть панцири порціями в шматки фольги і покладіть на решітку. І не пересушіть самі креветки!

 

Автор рецепту: Петя Іванов, шеф-кухар ресторану "Смачно!"

 

 

СКЛАДОВІ

 

1 кг великих креветок з головою

1 соковитий апельсин

кілька скибочок фенхелю

2-3 зубки часнику

оливкова олія

 

Для буйабеса

 

4-6 свіжих корюшок

2 невеликих качанчики фенхелю

1-2 головки молодого часнику

1-2 великих соковитих апельсина

4 стиглих середніх помідора

будь-яка зелень на ваш смак

оливкова олія

мелений перець

сіль

 

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

 

Для маринаду до креветок розчавити часник, фенхель порубати, вичавити сік апельсина, все перемішати і залити оливковою олією.

 

Креветки, не очищаючи, надрізати вздовж, видалити кишкову вену, покласти в маринад на 25 хв.

 

Потім нанизати креветки на шпажки або викласти на решітку, запекти, повертаючи, до рожевого кольору. Подати негайно. Голови і панцирі від з'їдених креветок зберегти.

 

Наповнити казанок на 2/3 водою і підвісити над багаттям або закопати в вугілля.

 

Коли вода закипить, покласти фенхель, розрізаний на 4 частини, головки часнику, розрізані навпіл, свіжу рибу і залишки креветок.

 

Варити до готовності риби, потім рибу викласти на тарілку. Продовжувати варіння до готовності овочів.

 

Помідори обсмажити над вугіллям до чорноти, видалити шкірку, роздавити м'якоть вилкою.

 

Додати в суп сік апельсина і м'якоть помідорів. Приправити сіллю і перцем, додати крупно посіченою зеленню, прогріти.

 

Дістати овочі з супу і покласти окремо на тарілку разом з рибою.

 

З супу дістати шумівкою панцири з головами, покласти, якщо є, що залишилися печені креветки, розлити по тарілках з овочами і подати.
Шукати більше по тегам: гарячі страви морепродукти креветки
Александр
Всегда готовим это блюдо на пикнике, пальчики оближешь, и продуктов немного нужно! А главное - диетическое и полезное!
Ваша оцінка статті:
Рекомендовані товари
Рекомендовані статті
Креветки гриль у пакетах - зображення

Креветки гриль у пакетах

 Середній   0:33  4

07.08.2019