Лисички і хрустка картопля з шавлією

Лисички і хрустка картопля з шавлією - зображення
27.03.2019

Чудові гриби лисички, змішані з теплими картопляними часточками, карамелізований цибулею і великою кількістю маслянистої хрусткого шавлії.

Час приготування: 01:05
Спосіб приготування: Тушкування
Вид страви: Гаряча страва
Кухня: Європейська, Вегетаріанська
Порцій: 6
Інгредієнти:

1 кг золотої картоплі
0,5 кг лисичок, очищених
1 пучок листя шавлії
1/4 склянки оливкової олії, або більше за потребою
1 1/2 столової ложки солоного органічного вершкового масла
1 велика нарізана цибулина
1 пучок чебрецю
морська сіль за смаком
1 щіпка меду
1 столова ложка листя чебрецю для подачі

Покроковий рецепт:

У велику пательню на середньому вогні додати оливкового масла. Додати нарізану цибулю з дрібкою морської солі і тушкувати до карамелізації, близько 45 хвилин. Приблизно на півдорозі під час приготування додайте мед і трохи води, щоб розігріти сковороду і не дати цибулі горіти. Часто помішувати.
Додайте лисички в пательню з цибулею. Приправити дрібкою морської солі і обсмажити разом на кілька хвилин, поки лисички не стануть мякими. Додати приправи на свій смак з великою кількістю морської солі і залишити готуватися. Тим часом приготувати картоплю.
Картоплю нарізати скибками і додати в велику каструлю разом з чебрецем і лавровим листом. Залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте 2 столові ложки морської солі. Готувати картоплю близько 15 хвилин до стану аль денте. Злийте воду в друшляку і дайте їй висохнути протягом декількох хвилин.
Додайте картопляні скибки в каструлю з карамелізованою цибулею і лисичками і акуратно перемішайте. Додайте більше оливкової олії, якщо хочете.
В окремій пательні розтопити солоне масло на середньому вогні і додати листя шавлії. Готуйте разом до тих пір, поки листя шавлії не стануть хрусткими, а масло не підрум'яниться, намагаючись не спалити його.
Використовуючи щипці, перенесіть хрусткі листя шавлії на тарілку, викладену паперовим рушником, щоб вони висохли.
Перекладіть картоплю і лисички в миску і посипте хрусткою шавлією. Прямо перед подачею скропити коричневим маслом зверху.
Прикрасити свіжим чебрецем за бажанням.

Шукати більше по тегам: гриби вегетаріанські рецепти

Немає відгуків на цю статтю.

Ваша оцінка статті:
Рекомендовані товари