Салат з морепродуктами на грилі

Салат з морепродуктами на грилі - зображення
23.08.2019

Швидкий і легкий рецепт літнього салату для любителів морепродуктів і свіжих трав. Італійський салат з морськими гребінцями і кальмарами не тільки чудово підійде до обіду, а й стане повноцінною вечерею.
Ви можете приготувати гребінці і кальмари на грилі або ж вдома на звичайній пательні. Найголовніше те, що вони дуже швидко і легко готуються. Ви також можете використовувати мікс морепродуктів, так званий морський коктейль, з креветками і мідіями.
Головне в цій страві - легкість і свіжість, які так притаманні італійській кухні. Морепродукти гриль з травами і квасолею також відмінно підійдуть Вам, якщо Ви дотримуєтеся дієти

Автор: Iceman
Час приготування: 00:30
Спосіб приготування: Гриль
Вид страви: Салат
Кухня: Італійська
Порцій: 4
Інгредієнти:

1/2 склянки оливкової олії
2 зубчики часнику, крупно нарізані
1 столова ложка нарізаних свіжих італійських листя петрушки
1 чайна ложка нарізаних свіжого листя майорану
1 чайна ложка нарізаних свіжого листя чебрецю
1/4 склянки свіжого лимонного соку
Сіль і мелений чорний перець
300 г морських гребінців
300 г кальмарів, тільки тіла
100 г листя руколи (близько 6 чашок)
2 моркви, очищені, нарізаною тонкими смужками
1/2 жовтого перцю, нарізаного тонкими смужками
1 (400 г) банку білої квасолі (каннелліні), осушеної
1 велика голова радіккіо (італійський цикорій, можна замінити краснолістний або звичайним салатом), листя відділені

Покроковий рецепт:

✔ Розігріти масло у пательні на середньому вогні.
✔ Додайте часник, дайте йому готуватися протягом 1-2 хвилин, потім додайте трави і обсмажте до 30 хвилин.
✔ Охолодіть до кімнатної температури. Додайте лимонний сік. Приправити сіллю і перцем за смаком.
✔ Приготуйте гриль (середньо-сильне нагрівання). Промокніть морські гребінці і кальмари насухо паперовими рушниками і нанизайте їх на шампури.
✔ Змастіть їх 2 столовими ложками заправки.
✔ Посипати сіллю і перцем. Обсмажити на грилі морські гребінці і кальмари до готовності, один раз переверніть щоб обсмажити з іншої сторони (по 2-3 хвилини на сторону).
✔ Повністю охолодіть. Наріжте кальмара хрестоподібно на кільця шириною в півсантиметра.
✔ Змішайте руколу, моркву, солодкий перець і квасолю у великій мисці. Додайте 1/2 чашки соусу, до рівномірного покриття.
✔ Помістіть 1 велике або 2 середніх листя радіккіо на кожну з 4 тарілок. Бобовий салат викладіть в чашечки з листя радіккіо.
✔ Викладіть зверху морські гребінці і кальмари. Збризніть морепродукти залишком заправки і подавайте.

Шукати більше по тегам: салат кальмари морські гребінці морепродукти гриль

Немає відгуків на цю статтю.

Ваша оцінка статті:
Рекомендовані товари