Брюссельська капуста запечена з сиром і часником

Брюссельська капуста з сиром і часником - зображення
19.07.2019

Далеко не всі люблять варену брюссельську капусту, проте в запеченому вигляді вона втрачає свій гіркий присмак і набуває смачної хрусткої верхньої скоринки. Ви можете використовувати вдвічі більше сиру замість молока, але саме в такому вигляді ця запіканка виходить легкою.

Автор: ICEMAN
Час приготування: 00:35
Спосіб приготування: Запікання
Вид страви: Закуска
Кухня: Американська
Порцій: 8
Інгредієнти:

4-5 чашок брюссельської капусти, розрізаної навпіл
2 столові ложки олії
3 зубчики часнику, рубленого
¼ чашки борошна
2 чашки молока 2,5% жирності
1 стакан сиру грюйер, тертого

Покроковий рецепт:

✔ Розігрійте духовку до 375.
✔ Наповніть велику каструлю водою і доведіть її до кипіння. Додайте брюссельську капусту і варіть протягом 5-6 хвилин, поки вона не стане злегка ніжною. Злийте воду з каструлі і промийте брюссельську капусту під прохолодною водою, щоб зупинити процес приготування. Просушіть брюссельську капусту якомога ретельніше.
✔ Поки готується брюссельська капуста, приготуйте подрібнений часник в олії у великій каструлі до появи ароматності. Додайте борошно і варіть 1 хвилину. Повільно додайте молоко і варіть 5-6 хвилин або до загустіння, збиваючи, щоб видалити грудки борошна.
✔ Зніміть каструлю з вогню і додайте ½ сиру. Перемішайте до розтоплення і приправте сіллю і перцем.
✔ Вилийте суміш сиру на брюссельську капусту і розмішайте, поки вона не буде рівномірно покрита. Додайте суміш у велику форму для випічки і зверху посипте сиром, що залишився. Випікати 20-25 хвилин, поки сир не підрум'яниться.

Шукати більше по тегам: капуста закуски

Немає відгуків на цю статтю.

Ваша оцінка статті:
Рекомендовані товари