Риба

Ціна  120 - 864 грн.
Виробник

Купити морожену рибу

Заморожена риба і молюски в багатьох випадках є найкращим вибором кухаря для якісних страв. Не варто боятися купити морожену рибу. Насправді не існує риби, яка не може бути заморожена на піку свіжості після того, як її витягли з води і правильно обробили, але важливо подумати про те, як обробляли від точки замерзання до вашої тарілки: звідки взялася, яким чином була заморожена, і як приготувати, перш ніж використовувати в своїх улюблених рецептах.

Чому купувати свіжоморожену рибу краще, ніж свіжу?

Може здатися логічним думати, що свіжа риба завжди краще замороженої, але насправді це не завжди так. Сучасні методи заморожування роблять багатьох риб в морозильній секції набагато краще тих, які іменуються «свіжої». Це пов'язано з тим, що зараз багато риби заморожується безпосередньо на човні, всього через кілька хвилин після вилову, в установках миттєвого заморожування, які підтримують температуру набагато нижче типового домашнього морозильника. А вирощену на фермах рибу заморожують на місці, оскільки морозильні камери розташовуються безпосередньо на ділянках ферми.

Оскільки більше 85 відсотків морепродуктів, які ми їмо, імпортується, велика частина цієї риби заморожується, перш ніж потрапити на наш місцевий рибний ринок або в продуктовий магазин. Деяка риба, позначена як «свіжа», насправді раніше була заморожена, і, хоча про це не знають більшість покупців, так роблять багато рибні ринки. IceMan дає 5 порад, які допоможуть при покупці, замороженої або охолодженої риби:

  1. Звертайте увагу на наявність еко-етикетки.
  2. Подивіться на географічні дані або звідки "припливла" риба.
  3. Розберіться в скороченнях на упаковці (FAS, IQF і ін.)
  4. Розморожуйте безпечно.
  5. Або приготуйте прямо з морозильної камери!

У пошуках свіжої замороженої риби

Очевидно, є підстави для покупки замороженої риби, але не всі заморожені риби створені рівними. Є деякі ринки, де є ряди риб, просто кинутих в пінопластову упаковку і поміщених в морозильник. Щоб знайти кращу заморожену рибу, вам потрібно шукати одну з двох речей: запечатану вакуумом рибу або рибу з густою памороззю на ній. Це більш старий метод заморожування, який добре захищає рибу.

І незалежно від того, купуєте ви свіжу або заморожену рибу, є явні ознаки того, чи правильно зберігалася риба. Якщо ви купуєте цілу рибу, ви повинні переконатися, що:

  • очі чисті і не каламутні;
  • риба має чистий і рівний колір;
  • зябра червоні;
  • і, головне, аромат риби нормальний, чи не відштовхуючий.

Які переваги у замороженої риби?

Є багато вагомих причин для покупки замороженої риби, включаючи смак, зручність і ціну. Рибу заморожують на піку свіжості, що дозволяє зберегти смак і текстуру. І поки її не розморожувати це нікуди не дінеться. Коли справа стосується зручності, ніщо не зрівняється із замороженою рибою. Заморожування також продовжує сезон риби, роблячи рибу, яку зловили влітку, смачним задоволенням в середині зими. І, як ви могли підозрювати, заморожена риба більш доступна, ніж свіжа - приблизно на 20 відсотків.