Напівфабрикати

Ціна  54 - 210 грн.
Виробник
Температура і термін зберігання

Кулінарні напівфабрикати-різноманітні продукти харчування, що надходять у продаж підготовленими для кулінарної обробки. Асортимент кулінарних напівфабрикатів різноманітний: вони можуть бути м'ясними, рибними, овочевими, круп'яними і комбінованими. Напівфабрикати дозволяють господаркам уникнути трудомісткої роботи по первинній обробці сирих харчових продуктів. Кулінарні напівфабрикати слід відрізняти від кулінарних виробів, які готові до вживання в їжу в холодному або розігрітому вигляді.


Зміст


1 М'ясні напівфабрикати


2 рибні напівфабрикати


вареник:


--- з картоплею (з засмаженою цибулею) 


--- з картоплею і сиром (солоні)


--- з картоплею, грибами і шпинатом 


--- з капустою 


--- з капустою і картоплею 


--- з сиром 


--- з м'ясом 


--- з лівером 


--- з картоплею і грибами 


--- з картоплею і печінкою 




чебереки:


--- з м'ясом і цибулею 




зраз:


--- з м'ясом 


--- з рисом, яйцем і зеленню кропу 


--- з капустою 


--- з капустою і грибами 


--- з куркою і грибами 




млинчик :


--- з сиром домашнім 


--- з сирною масою (ванільна, з родзинками, курагою) 


--- з сиром домашнім + родзинки, курага 


--- з м'ясом (свинина зі смаженою цибулею) 


--- з м'ясом курячим + гриби 


--- з яблуками і корицею 


--- з капустою 


--- з капустою і грибами 




голубці:


--- голубці з рисом і свинячим фаршем 


--- голубці з рисом і курячим фаршем 


--- голубці з рисом і грибами 


--- ліниві голубці 




--- тефтелі свинячі з рисом 


--- тефтелі індичі з рисом 


--- фрикадельки свинячі 


--- фрикадельки яловичі 


--- фрикадельки курячі 




--- фаршировані печериці 




--- печінковий торт 




---плов 


--- рис з овочами 


--- рис з морепродуктами 




Кіш з куркою, грибами і сиром


Кіш з беконом і брокколі 


Кіш зі шпинатом і сиром




Солодке:


--- Желе Веселка (сметанна)


--- тертий пиріг


--- сирна запіканка 


---шарлотка 


--- панакота ванільна 


М'ясні напівфабрикати




М'ясні напівфабрикати по виду м'яса поділяються на яловичі, баранячі і свинячі, а по обробці — на натуральні, паніровані і рубані. До м'ясних напівфабрикатів відносять фарш і пельмені.


Натуральні м'ясні напівфабрикати являють собою шматки м'яса від яловичих, баранячих і свинячих туш, вони в свою чергу бувають крупно - і мелкокусковимі і порційними. Крупнокускові напівфабрикати з яловичини і свинини не містять кісток: вирізка яловича з клубово-поперекового м'яза, тонкий край яловичий, товстий край яловичий, заднетазовая яловича частина, а також вирізка свиняча цілком або шматками, окіст задній свинячий, шийка свиняча. Дрібнокускові напівфабрикати отримують з яловичини, свинини і баранини, вони придатні для смаження (бефстроганов, піджарка, шашлик), гасіння (азу, гуляш, плов, рагу) і варіння (суповий набір). Порційні напівфабрикати-шматки м'яса з найбільш ніжних м'язів: антрекоти, біфштекси, лангети, ескалопи, філе, а також яловичина, свинина і баранина духові.


Паніровані м'ясні напівфабрикати-вироби зі шматків м'яса, змащених яєчною масою і обвалених в сухарній паніровці. Рубані напівфабрикати отримують з м'ясного фаршу з додаванням яєць, солі і спецій. До них зараховують: біфштекс, шніцель, купати, котлети московські, тефтелі та ін.М'ясні напівфабрикати упаковують в оборотні ящики, картонні коробки з отворами для циркуляції повітря, прозору плівку і полімерні матеріали.


Рибні напівфабрикати


Оброблена риба на прилавку рибного ринку в Києві


Рибні напівфабрикати є в основному готовою продукцією, що не вимагає трудомісткого процесу оброблення риби, вже підготовленої до теплової обробки і поставляється споживачеві в охолодженому або замороженому вигляді. Виробництво рибних напівфабрикатів дозволяє раціональніше розпоряджатися рибною сировиною в порівнянні з реалізацією риби в цілому, неробленому вигляді, оскільки неїстівні відходи переробки рибної сировини йдуть на приготування кормової продукції. На суднах рибні напівфабрикати заготовлюються з щойно виловленої риби з подальшим заморожуванням, а на берегових підприємствах — з живої і свіжої, або з мороженої риби після її розморожування.


До рибних напівфабрикатів відносять рибу спеціальної обробки, рибне філе, рибний харчовий фарш, рибні супові набори, рибні котлети і Рибні шашлики, а також готові до вживання в їжу кулінарні вироби. Рибу спеціальної оброблення готують з риби-сирцю або охолодженої риби: обробленої на тушку і шматок масою 0,2—1 кг, а велику рибу — на шматки по довжині дека вагою не менше 1 кг.морожену рибу спеціальної оброблення випускають в глазурованому вигляді. Рибний харчовий фарш з м'яса нежирних риб виробляється двох сортів: фарш рибний і фарш особливий (тільки з м'якоті). Надходить у продаж в замороженому вигляді. Рибні супові набори для приготування юшки і супів складаються зі шматочків тушок, калтичків, голови (без зябер), хрящів і хребтових кісток вагою в 0,5—1 кг з набором прянощів. Рибний шашлик готують з осетрових риб. До рибних напівфабрикатів також відноситься сушена риба стокфіск і кліпфіск, отримана холодним методом, яка для кулінарної доробки піддається замочуванню.


На відміну від рибних напівфабрикатів, рибні кулінарні вироби готові до вживання в холодному або розігрітому вигляді. Їх підрозділяють на наступні види: натуральні (риба смажена, варена, печена, заливна, сальтисони, холодці, рулети), з рибного фаршу (котлети, ковбаси, сосиски, риба фарширована), рыбомучные (пиріжки, кулеб'яки, розтягаї, біляші, чебуреки з рибною начинкою), рибні масла (оселедцеве, креветочні і ікорне), з солоних оселедцевих риб і скумбрії (паста, оселедець січений), заморожені (плов рибний, солянка рибна, юшка рибна, смажені рибні палички).